Vélemények

 

A KEDD ESTI TUDATTÁNC ÓRÁKRA JÁRÓ CSOPORTTAGOK GONDOLATAI

“Volt tegnap kedvem, erőm, időm meg egyéb és táncoltam. Olyan volt, mintha kilépnék végre a fényre….Köszönöm a hívást.”

Beáta

“Imádom a filozófiát és a táncot, a tánc mindig beindítja a gondolataimat. Nagyon örülök, hogy találkoztunk és rátaláltam erre a táncra. Fantasztikus élményekkel gazdagodtam és nagyon sok gondolattal bővültem. Igazán megmozgatta és megszilárdította világszemléletem alapjait az, amiket tanítottál. Köszönöm! :)”

Balázs

“Kedves Ági, köszönöm a testudatosság workshopod. Végig nagyon jól éreztem magam, ahogy ez a szelíd Lábán-módszer kihozta belőlem a táncost, és a festőt. Köszönöm az új lazító gyakorlatokat, talán évek múlva én is leszek olyan laza, mint egy rongybaba, mint te, amikor segítesz megfeledkezni a bennünk lakó krokodilról. Ha a Lábán univerzum tényleg olyan széles, akkor szívesen venném, ha bevezetnél valahova, ami elég széles ahhoz, hogy ott ragadjam.”

Krisztián

“Nagyon sok új tapasztalást, élményt adott nekem a “kurzus”, az együttlét a csoporttal és Ági személye, hozzáállása, nyitottsága is sokat jelentett nekem. Olyan jó érzés volt, ahogy a testünkre kezdtünk fókuszálni a különböző gyakorlatok során és sikerült megérkezni, átélni az adott pillanatot. Minden alkalom után sokkal felszabadultabb, könnyedebb voltam. Örülök, hogy betekintést kaptam a Lábán rendszerbe. Olyan jó volt rácsodálkozni, hogy egy-egy gyakorlat mit hoz elő, milyen kapcsolódásokat jelent vagy indukál.”

Zsuzsa

A mozdulataink színe és tónusa című 7 alkalmas blokk záró óráján az egyik résztvevő egy versrészletben fogalmazta meg tánc közben szerzett élményeit:

“De nyüzsgő s áradó vagy bennem, mint a lét,
és néha meg oly biztos és örök,
mint kőben a megkövesült csigaház…”
(Radnóti Miklós: Tétova óda)

 

“Nekem az óra szerkezetéből a legizgalmasabb a bevezetések szerkezeti egysége volt. Gondolkodhattam arról, hogy vagyok, önjellemzés-önkifejezés volt és mindig játékos, azaz kreatív. A legjobb, hogy Ági sokszor nagyon figyelt rám (mindenkire), és próbált bennünket olvasni. Ez jólesik, mert fontosnak tart, ezt közvetíti nekem. Talán a legemlékezetesebb az első óra volt, amin ott lehettem, amikor egymás járását kellett megtanulni. Abból tanultam legtöbbet önmagamról.”

      Márta

“Az órákon mindig felszabadultam, köszönhetően a térnek amelyet Ági és a csoport hozott létre. Pompázatos-pumpáló energia, amely felfelé húz vagy éppen fixál bennem valami újat, valami rácsodálkozást, amelyet így könnyű befogadnom és megtapasztalnom. Egyszerre vagyok résztvevője és külső szemlélője önmagamnak.”

Levente

“Nekem a Tudattánc órákon van egy ‘színházi’ élményem, hogy Ági mennyire szereti és hisz abban, amit csinál. Ez engem is lelkesíteni tud, aki a tánc világától igen messze éltem életem, és közben szinte észrevétlen megjött a kedvem és felkeltette az érdeklődésem egy szép új világ iránt.

Engem igazából a mozgás érdekel, ezeknek tud Ági egy elfeledett, de mégis ismerős új formát adni. Az új fogalmakat, mint a ’farokcsont, mint végtagot’ kezdtem használni és élni is. Egyre jobban hiszek abban, hogy ezeknek a belső izmoknak a megtalálásával és mozgásba hozatalával a derék problémáim merevsége is orvosolható. Mióta hozzá járok az órákra, nem volt a versenysportban sérülésem és új területek nyíltak meg számomra. Remélem még lesznek belső felfedezések a Lábán módszerben!

Attila

“Táncolni most nincs sok lehetőségem, mert sokat dolgozom: húsz kilós zsákokkal töltöm fel a kamionokat. Falszerűen kell felpakolni az általában és sokat mászkálok rajtuk és elég sokat emelek, dobálok, húzok, tolok. Ilyenkor viszont általában próbálok figyelni arra, hogy honnan mozgok, mim mozdul, hol az egyensúlyom, milyen testrészem szabad, mivel tudok még segíteni, mi a leggyorsabb út, hogy tudok több lendületet szerezni és kevésbé terhelni az izmokat, hova léphetek és honnan hova hogyan jutok el, s eközben próbálok mindent középpontból végezni. Kiindulni pontosabban, olyankor mintha könnyebb lenne minden emelés stb.”

Balázs